Sphynx Adult

Sphynx Adult

A ROYAL CANIN® Sphynx Adult tápot kifejezetten a szfinx macska specifikus igényei, szokásai és egészségügyi igényei figyelembevételével állítottuk össze, biztosítva ezzel a lehető legprecízebb táplálási megoldást a fajta egyedi igényeire szabva. A Sphynx Adult táp 12 hónapos kortól etethető a macskákkal. Fajtatápunkban megtalálhatóak mindazok a tápanyagok, melyekre az egészséges élethez a fajtának szüksége van. Minden termékünk átfogó minőségellenőrzési eljáráson esik át a tápok optimális minőségének biztosítása, illetve a macska különleges igényeinek és életmódjának való megfelelés érdekében. A ROYAL CANIN® Sphynx Adult táp egy teljes értékű és kiegyensúlyozott táp.

Dehidrált baromfifehérje, állati zsírok, rizs, növényifehérje- izolátum, kukoricaglutén, növényi rostok, kukorica, dehidrált sertésfehérje, hidrolizált állati fehérjék, búza, répapép, élesztők és azok összetevői, halolaj, ásványi anyagok, szárított paradicsompép (likopénforrás), szójaolaj, frukto-oligoszacharidok, hidrolizált élesztő (mannán-oligoszacharidok forrása), borágófűolaj, bársonyvirág-kivonat (luteinforrás).

Mi teszi különlegessé a szfinx macskát?

Szőrtelen macskák időről időre megjelentek a világ különböző részein. A ma ismert szfinx fajta eredete az 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor a kanadai Ontarióban egy házimacskának egy szőrtelen kölyke született. Megbabonázó külsejével, csupasz bőrével, ráncos megjelenésével a szfinx nagyon sok tekintetben különbözik a többi macskafajtátó.

TEKINTÉLYES ENERGIASZÜKSÉGLET

Hogy ellensúlyozza csaknem teljes szőrtelenségét, a szfinx nagyon intenzív anyagcserével rendelkezik, amely segít szabályozni a testhőmérsékletét. E hőszabályozás azonban nagyon sok energiát igényel.

A KÜLÖNLEGES BŐR ÁPOLÁSA

A bőr egyik legfontosabb szerepe, hogy védőfalat alkosson a külvilágból eredő támadásokkal szemben – a szfinx macskák bőrének felhámrétege vastag ugyan, de a szőr és a pigment hiánya védtelenné teszi a bőrüket.

A SZÍVMŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA

A szfinx fajta hajlamos a szívproblémákra. A megfelelő táplálás fontos szerepet játszik a szív egészségének megőrzésében.

Mi teszi különlegessé a fajtatápot?

Speciális, fajtára szabott tápszemcse

A ROYAL CANIN® Sphynx Adult táp szemcséjét kifejezetten a szfinx macskák számára alakítottuk ki. A különlegesen kialakított vastag, háromszögletű tápszemcsék elősegítik az alaposabb rágást, ezzel támogatva a megfelelő szájhigiéniát.

Magas energiabevitel

A szőrzet hiánya miatt a szfinx nagyon aktív anyagcseréje segít szabályozni a testhőmérsékletét. A Sphynx Adult táp magas kalóriatartalmú, amely megnövelt zsírtartalmának köszönhetően megfelel a fajta nagyobb energiaigényének. Kiegyensúlyozott ásványianyag- tartalommal rendelkezik a húgyúti rendszer egészséges működésére.

A bőr egészségének támogatása

A szfinx macskák bőre különleges, mivel az szőrtelen, csak kevés, nagyon rövid, finom pihével. A bőr egyik legfontosabb szerepe, hogy védőfalként szolgáljon a külső behatásokkal szemben. A szfinx macskáknak vastag epidermiszük van, habár a szőrzet és a pigmentáció hiánya kiszolgáltatottá teszi bőrüket. A Sphynx Adult táp különleges tápanyagok kombinációjának köszönhetően segít támogatni a bőr védőfal szerepét. Omega-3 és omega-6 zsírsavakkal gazdagított, ezzel segít fenntartani a bőr egészségét.

Egészséges szív és érrendszer

A megfelelő táplálás alapvető szerepet játszik a szív egészségének megőrzésében. A Sphynx Adult táp taurint, EPA-t és DHA-t (omega-3 zsírsavak) tartalmaz, amelyek segítenek fenntartani a macska egészséges szívműködését.

Húgyutak egészsége

Összetétele kiegyensúlyozott ásványi anyagokat tartalmaz, melyek segítenek fenntartani a felnőtt macska húgyutainak egészségét.

Testreszabott táplálási program
Minden falatot az adott fajta egyedi igényeire terveztünk

A Royal Canin fajtatápok kifejezetten az adott fajta egyedi igényeire szabva biztosítják a lehető legprecízebb táplálási megoldást. A fajtatápok segítenek megakadályozni a fajtaspecifikus betegségek kialakulását, figyelembe veszik az adott fajta érzékenységeit, és a számukra lehető legpontosabban összeállított táplálási programmal igyekeznek biztosítani a fajta jellegének és egészségének megőrzését.